Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči, policisté i pracovníci handlingu na Letišti Václava Havla Praha vykládají další letadla se zdravotnickými prostředky

Na pouhých 40 minut dokázali „srazit“ čas vykládky jediného letadla hasiči, policisté i pracovníci handlingu na pražském letišti. Hned dva letouny přistály v pondělí 6. dubna.

Na převoz 500 m3 vybavení mají hasiči k dispozici 23 nákladních automobilů a 80 příslušníků. S vykládkou pomáhají také členové HZS Letiště Praha.

Vybavení, které letoun doveze, bude opět převezeno do skladu v Opočínku. Zde je veškerý materiál roztříděn, spočítán, dle pokynů z ministerstva rozdělen, opětovně nakládán a distribuován do všech krajů ČR.

Vykládka zaměstnává především příslušníky Hasičského záchranného útvaru ČR, nasazeni k tomuto úkolu byli už po desáté za posledních 12 dnů. S logistikou pomáhají také kolegové z HZS Středočeského kraje, HZS Pardubického kraje, SOŠ PO a VOŠ PO, ŠVZ HZS ČR, Hasičský útvar ochrany Pražského hradu, MV GŘ HZS ČR – Skladovací a opravárenské zařízení HZS ČR a MV-GŘ HZS ČR Institut ochrany obyvatelstva.

Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19