Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve třech skupinách dezinfikovali část Fakultní nemocnice Brno-Bohunice

V pátek 11. dubna 2020 krátce po 20. hodině hasiči zahájili preventivní plánovanou dezinfekci tří pater v části Fakultní nemocnice Brno-Bohunice. Na místo dorazilo 7 hasičských vozidel a do akce se zapojilo 13 hasičů z brněnské stanice Líšeň.

Vytvořily se 3 skupiny. V každé pracovali 3 hasiči. Jeden velitel v ochranném oděvu pak koordinoval jejich činnost v nebezpečné zóně. Další 2 hasiči pracovali na dekontaminačním stanovišti. Zásahu velel velitel HS Líšeň, která se specializuje na zásahy s nebezpečnými látkami.

Díky výborné spolupráci s pracovníkem oddělení krizového řízení fakultní nemocnice proběhla celá akce bez problémů a podle plánu. Zásah jsme ukončili přibližně 30 minut po půlnoci.

Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19