Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ředitel pražských hasičů poděkoval dobrovolným jednotkám za pomoc v době koronaviru

Během tohoto týdne navštívil jednotky pražských dobrovolných hasičů náměstek primátora hlavního města Prahy pro bezpečnost Ing. Petr Hlubuček, který hasičům poděkoval za jejich nasazení a pomoc v době koronaviru.

Návštěv se účastnil i ředitel pražských profesionálních hasičů plukovník Ing. Luděk Prudil a náměstek pro IZS plukovník Ing. Jan Hora.

V době, kdy měli pražští profesionální hasiči 31 nakažených příslušníků koronavirem a kolem stovky hasičů v karanténě, držely dobrovolné jednotky pohotovost a byly v případě mimořádné události připraveny společně s jednotkami HZS hl. m. Prahy zasahovat na území hlavního města.

Za pomoc a nasazení jim osobně poděkoval i ředitel pražských hasičů společně s náměstkem pro IZS.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19