Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Pardubickém kraji rozváží ochranné pomůcky pro potřebu zaměstnanců sociálních služeb

Ve středu 4. listopadu 2020 bylo ze skladu v Opočínku distribuováno do Jihočeského, Karlovarského, Královéhradeckého, Libereckého, Moravskoslezského, Plzeňského, Ústeckého a Pardubického kraje a kraje Vysočina 1 682 300 res­pirátorů.

Celkem bylo ze skladů Státních hmotných rezerv rozvezeno 3 000 500 och­ranných pomůcek (respirátorů typu FFP2) do celé České republiky.

V Pardubickém kraji se jedná o 155 100 och­ranných prostředků. Respirátory byly v souvislosti s onemocněním COVID-19 ve čtvrtek 5. listopadu, roztříděny a rozvezeny pro potřebu zaměstnanců poskytovatelů sociálních služeb v zařízeních domovů pro osoby se zdravotním postižením, domovů pro seniory nebo domovů se zvláštním režimem, poskytovatelů sociálních služeb poskytujících odlehčovací služby v pobytové formě a poskytovatelů pečovatelské služby.

Distribuci zajišťují hasiči.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19