Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zajišťují provoz odběrového místa v Hustopečích

Dne 4. ledna 2021 o půl jedné byl zahájen provoz nového odběrového místa COVID-19 v Hustopečích. Jeho chod kompletně zajišťují příslušníci HZS Jihomoravského kra­je.

Odběrové místo vzniklo po dohodě města Hustopeče s tišnovskou nemocnicí a nachází se v sále Společenského centra, kde nabízí antigenní testování veřejnosti. Na test je nutné se předem on-line objednat.

Chod pracoviště (odběry, vyhodnocení, administrativu) budou denně zabezpečovat tři profesionální hasiči z toho jeden se zdravotnickým vzděláním, který provádí samotné odběry. V tuto chvíli je naše činnost v odběrovém místě plánována do 15. ledna.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19