Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Naši hasiči v Afghánistánu za sebou mají další školení a setkání

Cílem řady školení a výcviku pod vedením českých hasičů v Afghánistánu je, aby například místní hasičské jednotky a orgány krizového řízení byly schopny účinně provádět základní zásahy ve všech oblastech činnosti KŘ a HZS a to především k záchraně osob, majetku.

Dne 14. května 2012 jsme absolvovali další školení. Ve spolupráci s kolegy z civilní i vojenské části PRT získáváme přehled o aktuální situaci, prognóze dalšího vývoje v provincii a o pravidlech a zvyklostech při jednání s úřady a obyvateli.

Díky těmto informacím dokážeme zpřesnit a přizpůsobit náš návrh systému krizového řízení a záchranných prací pro Lógar. Připravili jsme výcvik pro kolegy z hasičské jednotky v Pol-e-Alam na záchranu osob z výšek a nad volnou hloubkou.

Roman Hlinovský

Během úterý 15. května 2012 se Roman Hlinovský a Milan Zobač setkali s vedením Fire Department a s pracovníky departmentu krizového řízení Pol-e-Alam.

S velitelem hasičské jednotky zhodnotili aktuální situaci, vybavení mobilní technikou, ochrannými a technickými prostředky a odbornou přípravu. Probrali také možnosti vzájemné spolupráce včetně praktického výcviku.

S pracovníky crisis management jsme řešili systém spolupráce se záchrannými složkami, priority oddělení, způsob koordinace a řešení mimořádných událostí, sběr a sdílení dat v oblasti krizového řízení,“ dodal Roman Hlinovský.

Realizace pobytu českých hasičů v Afghánistánu je uskutečněna v součinnosti s Ministerstvem zahraničních věcí ČR – Český Provinční rekonstrukční tým Lógar.

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet
Seriál: Afghánistán 2012