Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrá zpráva pro sběratele: v trafikách jsou k dostání nové hasičské modely od Amercomu

Je tomu takřka dva roky, kdy byl na našem serveru zveřejněn článek o hasičských modelech od firmy AMERCOM a nyní přinášíme pro všechny sběratele další dobrou zprávu.

Firma přišla na podzim loňského roku na trh s novými modely v měřítku 1:64 pod názvem HASIČSKÉ GIGANTY. Jedná se o modely, které jsou samozřejmě také na podstavci a použitým materiálem byl opět kov a plast. Součástí modelu je opět i časopis, nebo chcete-li brožura, kde si sběratel přečte něco o historii výrobku a mnoho dalších zajímavých věcí.

Modely se až náhodně podobají těm od známé americké firmy CODE3, která se specializovala na hasičská vozidla převážně v měřítku 1:64, jezdící v USA. Bohužel smutnou zprávou je, že firma CODE3 ukončila výrobu.

V prvním čísle v Polsku vyšla cisternová automobilová stříkačka na podvozku MACK z roku 1958, druhé číslo přineslo všem dobře známý automobilový žebřík a ve třetím čísle najdou sběratelé letištní speciál Oshkosh. U nás je pořadí trochu proházené a jako první vyšel model American Lafrance.

V současné době vyšlo v České republice první číslo časopisu za cenu 99 korun, které je volně k dostání ve většině trafik. Druhé číslo stojí již 149 korun a od třetího čísla budou všechny modely za korun 179. V Polsku, kde jsou trochu napřed, vychází právě v těchto dnech již osmé číslo.

V současné době je připraveno 10 modelů, ale celkem jich vyjde 20, což je už pro začínajícího sběratele hodně zajímavé.

Sdílet
Seriál: Hasičské modely