Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PYROS 2013 ve znamení oficiálních premiér, nové přilby představil Dräger i MSA/Auer

Letošní ročník hasičského veletrhu Pyros, konaného jako již tradičně na brněnském výstavišti, byl ve znamení oficiálních představení nových produktů světových firem. Nejzásadnější novinky v podobě zásahových přileb představil Dräger a také MSA/Auer.

MSA/Auer

O první přilbě HPS 7000 německého koncernu Dräger vám server POŽÁRY.cz přinesl informace, byť neoficiální, již dříve.

Jedná se o zcela nový produkt, který se vyvíjel řadu let a přinese hasičům, kteří se na jeho vzniku podíleli, naprosto skvělé vlastnosti, jaké má zásahová přilba mít.

Do prodeje přijde již brzy a to hned v několika variantách. Cena ještě není přesně stanovena, ale bude se pohybovat kolem osmi tisíc korun. Na Pyrosu byla poprvé k vidění i se „zlatým“ štítem.

Druhou oficiálně představenou novinkou a zároveň světovou premiérou byla zásahová přilba dalšího výrobce, firmy MSA/Auer, což je dodavatel populárních přileb Gallet. Nová helma je jejich nástupkyní a i ona byla vyvíjena mnoho let v úzké spolupráci s hasiči, včetně těch z České republiky.

Přináší také nové prvky a komfort nošení. Vyrábět se bude ve dvou velikostních variantách, na trh bude uvedena nejprve menší – M do velikosti hlavy 62.

Přilba MSA/Auer má v sobě mimo jiné např. integrované svítilny, nový upínací systém atd. K dostání bude zřejmě od července 2013 za cenu pohybující se rovněž okolo osmi tisíc korun.

Podrobnosti o ní vám samozřejmě přineseme jakmile bude v prodeji, stejně tak i o přilbě od Drägera.

Kromě těchto novinek byly na veletrhu představeny i přilby Kalisz a Casco.

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS