Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ústeckém kraji stále probíhá likvidace následků povodní, hasiči čerpají vodu a uklízí nánosy bahna

V Ústí nad Labem 14. června 2013 v 7:00 ráno klesla hladina řeky Labe pod II. stupeň povodňové aktivity. Hasičské jednotky čerpají vodu v Ústí nad Labem – Vaňově a železniční jednotka čerpá vodu v centru.

V Litoměřicích čerpají hasičské jednotky na řadě míst v okrajových částech města. Čerpání pokračuje také v Nových Kopistech.

V okresu Děčín ve Hřensku jednotky pokračují v odstraňování překážek naplavených velkou vodou. V Dobkovicích hasiči čerpají vodu, oplachují a uklízejí. Čerpá se také v Děčíně v ulici U Plovárny a Rozbělesech.

Ve Hřensku dnes po povodni uklízely jednotky Sboru dobrovolných hasičů Velký Šenov a Labská Stráň. Hasiči splachovali a odklízeli nánosy bahna, kamení a dalších předmětů na nábřeží řeky Kamenice.


Hasičské jednotky profesionální i dobrovolné likvidovaly 13. června 2013 následky povodní v Ústeckém Vaňově. Splachovaly a odklízely nánosy a bahno z komunikací, prostranství u domů a splachovali a čerpali některé sklepní prostory.

Ve Vaňově pracovaly jednotky HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolné jednotky z Velkého Chvojna, Chuderova, Chlumce, Libouchce, Tisé, Petrovic a Telnice.


Hasičské jednotky čerpají vodu z objektů, prostranství, a lagun v 28 lokalitách v Ústeckém kraji.

Nejvíce v okresu Litoměřice, kde jednotky čerpají vodu na 16 místech. Jsou to zejména Nové Kopisty, Křešice, Bohušovice nad Ohří, Litoměřice, Lovosice, Lounky a Terezín.

V okresu Děčín čerpají jednotky vodu na 7 místech. Ve Hřensku, Dobkovicích, Děčíně – Rozbělesech, Děčíně – Tyršově ulici, Děčíně – Ploučnické ulici a Lobendavě.

V okresu Ústí nad Labem čerpají hasiči ve čtyřech lokalitách. Ve Vaňově, Neštěmicích, Povrlech a Roztokách.

Voda je čerpána také v Lounech a to v Masarykových sadech. Hasiči zároveň provádějí oplachování a další práce.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet
Seriál: 2013: Povodně v Čechách