Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Také Moravská hasičská jednota přiložila při letošních povodních ruku k dílu

V rámci odstraňování následků ničivých povodní řada členů MHJ zasahovala a ještě zasahuje prostřednictvím svým jednotek SDH obcí v postižených krajích.

Převážně pomáhali v Ústeckém kraji, kde v rámci spolupráce mezi obcemi z Ústeckého a Jihomoravského kraje došlo k dohodě a požadavku na pomoc ze strany Jihomoravských dobrovolných hasičů. Druhá fáze pomoci byla humanitární sbírka, uskutečněná na základě výzvy prezidenta MHJ.

Prostřednictvím jednotlivých hasičských sborů se podařilo sesbírat materiál přesahující hodnotu 100 000 Kč. Jednalo se především o desinfekční prostředky, pitnou vodu, hadry na zem, pracovní obuv, holínky, lopaty, košťata, hrábě a mnoho dalšího.

Sbírka byla svezena na hasičskou zbrojnici v Zastávce, odkud ji následně členové místní jednotky ve čtvrtek 13. 6. 2013 odvezli do humanitárního centra v obci Hořín u Mělníka. Z tohoto místa je uvedený materiál poskytován do okolních obcí, které byly zasaženy ničivými povodněmi.

Na uspořádání sbírky se podíleli hasičské sbory ze Sobotovic, Lobodic, Syrovic, Slavkova u Brna, Zastávky, Rosic, Javůrku, Příbrami na Moravě, Vysokých Popovic, Brna – Židenic, Tetčic, Vojkovic, Březiny u Tišnova a místní organizace ČČK z Rosic.

Zdeněk Milan, prezident MHJ

Sdílet
Seriál: 2013: Povodně v Čechách