Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Známe finalistky a finalisty soutěží Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku 2017

Letošní casting o nejhezčí hasičku potvrdil, že české dívky jsou hasičky opravdu tělem i duší. V neděli 25. června 2017 proběhl v agentuře JARO MANAGEMENT na Národní třídě výběr soutěžících do finále letošního ročníku soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku 2017.

Casting byl opět plný překvapení, nejvíce ale všechny zúčastněné zaskočilo osobní hasičské vyznání na tetování jedné z českých finalistek. Poslední červnová neděle se již od časných ranních hodin nesla ve znamení neveřejného castingu do soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku 2017.

Do pražské modelingové agentury JARO MANAGEMENT se již od brzkého rána sjížděli hasičky i hasiči ze všech koutů České republiky a Slovenska, aby se od 10 hodin utkali o postup do finálového kola této netradiční soutěže. Konkurzu se zúčastnilo celkem 20 před vybraných dívek a 8 mužů.

Po úvodním přivítání byly všechny soutěžní adeptky i adepti podrobeni zvídavým otázkám poroty a poté se všichni prezentovali v plavkách. Souboj to byl opravdu vyrovnaný, většina dívek se díky požárnímu sportu mohla pochlubit sportovní štíhlou postavou, pánové pak svalnatou muskulaturou nezapřeli svou fyzicky náročnou profesi.

Všem účastníkům castingu ale nechyběl ani smysl pro humor a důvtip, většina dívek pak překvapila porotu svým obětavým zájmem o výchovu dětských hasičů a aktivním zapojení do činnosti vlastních SDH, muži ji pak zaujali zejména svou upřímnou kolegialitou, soudržností a hrdinskými příběhy z hasičských zásahů.

Po náročném rozhodování nakonec do finálového kola postoupilo 8 dívek, z toho 5 českých hasiček a 3 Slovenky. A o titul nej hasiče se nakonec utkají dva profesionální a dva dobrovolní hasiči.

Ihned po vyhlášení výsledků všechny postupující dívky a muži nafotili se známým fotografem Janem Tůmou své první soutěžní fotografie. A právě při tomto focení finalistek proběhlo nečekané překvapení, které ukázalo opravdové hasičské srdce jedné z finalistek.

Česká hasička z SDH Vranovice Michaela Málková odhalila totiž na svých žebrech nevšední a velmi osobní tetování: „hasiči, pro někoho slovo, pro mě rodina“. Tímto zvěčněným vyznáním naprosto odzbrojila a dojala všechny přítomné.

A svou lásku k hasičskému sportu a adrenalinu dokladovala i přiznáním, že jde do všeho opravdově, s vervou a po hlavě, o čem svědčí i jejich dosavadních 56 zlomenin…

Všechny soutěžící budou poprvé oficiálně představeni 3. července, kdy odstartuje veřejné hlasování o nejsympatičtější hasičku a hasiče. Toto hlasování o tituly Poctivá Miss Hasička Sympatie a Fernet Stock Hasič 2017 bude probíhat až do 3. listopadu a zapojit se do něj můžete i vy.

Vše bude zveřejněno na webových stránkách, FB a Instagramu soutěže, rovněž i v titulech a na portálech mediálních partnerů soutěže.

Velké finále a slavnostní galavečer soutěže se uskuteční 3. listopadu 2017 v TOP CONGRESS HALL v Top Hotelu Praha. Moderátorem večera bude již tradičně Libor Bouček.

Více informací o soutěži naleznete na www.misshasicka.cz, www.hasicroku2017.cz a na FB a Instagramu obou soutěží.

Finalisté Hasiče roku 2017

  1. PAVEL Andráško HZS ČR – Český Těšín
  2. MICHAL Pup SDH ČR – Přerov nad Labem
  3. PETR Hájek HZS ČR – Kraje Vysočina
  4. PAVEL Veselý SDH ČR – Přerov nad Labem
  5. ONDŘEJ Škrabal HZS ČR – Zlínského kraje

Finalistky Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017

  1. NIKOLA Kumpanová DPO SR – Letničie
  2. PETRA Poučová SDH ČR – Nová Hradečná
  3. ANDREA Včelková DPO SR – Sobotište
  4. MICHAELA Málková SDH ČR – Vranovice
  5. LUJZA Laudárová DPO SR – Muráň
  6. LUCIE Léblová SDH ČR – Česká Bělá
  7. VERONIKA Macháčková SDH ČR – Milovice
  8. KRISTÝNA Švadlenová SDH ČR – Smržovka
  9. IVETA Lahovcová SDH ČR – Žárovná

Soutěž Miss Hasička je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku 17 až 30 let, které jsou členkami v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků, DPO SR apod.

Dobrovolné hasičky musí mít členství platné minimálně 12 měsíců. Profesionální hasičky musí být držitelkami průkazu HZS ČR či HaZZ SR.

Soutěž Hasič roku se letos uskuteční již popáté, ale potřetí bude letos vyhlášena kategorie FERNET STOCK Hasič.

Přihlaste svého favorita. Za to, jaký je dobrý parťák. Za to, jak tvrdě maká při zásazích. Nebo za to, jak se skvěle chová ke kolegům v jednotce. Právě tyto – pro někoho možná drobnosti a snad i samozřejmosti – chceme ocenit,

vysvětluje manažerka soutěže Iva Crkalová.

Kromě titulu je ve hře také 15 000 Kč pro celou jednotku a podpora značky Fernet Stock na celý rok. Do této kategorie se mohou stejně jako do hlavní soutěže Hasič roku hlásit jak dobrovolní i profesionální hasiči ve věku 21 až 40 let, kteří splňují stejné podmínky jako mají jejich ženské soutěžící kolegyně.

Cílem organizátorů je prostřednictvím soutěže zvýšit atraktivitu a povědomí o činnostech SDH v obcích a krajích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou produktivní hasičskou základnu nejen v České republice. Což se jí podle stále více rostoucí obliby proběhlých ročníků u veřejnosti i médií velmi úspěšně daří.

Sdílet
Seriál: MISS hasička