Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MISS HASIČKA a HASIČ ROKU: Představujeme první trojici soutěžících pro rok 2017: Nikolu, Pavla a Petru

Až do 3. listopadu 2017 můžete svým hlasem podporovat hasičky a hasiče, kteří nepostrádají odvahu ani krásu a přihlásili se do letošního ročníku soutěže MISS Hasička či Hasič roku. Dnes si představíme první trojici soutěžících.

Hlasuj pro svou favoritku či favorita a můžeš vyhrát jednu z profesionálních svítilen SENCOR SLL 47 či SENCOR SLL 55! Vyhrát může každý, kdo pošle SMS do soutěže do 2. listopadu 2017 do 12:00.

www.misshasicka.cz – www.hasicroku2017.cz

MISS hasička – soutěžící č. 1 – Nikola Kumpanová

Volám sa Nikola Kumpanová a mám 17 rokov. Pochádzam z Petrovej Vsi, čo je obec neďaleko Skalice na Záhorí. Reprezentujem DHZ Letničie, čo je susedná dedinka.

Som študentka Obchodnej akadémie v Senici. Vo svojom voľnom čase rada fotím. Najradšej fotím prírodu, rôzne akcie, podujatia a v neposlednom rade hasičský šport. Svoje fotografie nasledovne zverejňujem na svojej stránke.

Tanec je tiež súčasťou môjho života, necelých 11 rokov som tancovala v tanečnej skupine ENDY. Ďalej mám rada, vrátane hasičstva, všetky športy, predovšetkým lyžovanie a volejbal. Ako 9 ročná som chodievala na tréningy za Plameň v Petrovej Vsi.

Za Letničie behám už druhú sezónu na poste pravého prúdu. Rada by som sa naučila aj iné pozície, napríklad kôš. Na hasičskom športe ma najviac baví adrenalín, ktorý obnáša každá jedna súťaž.

Rada trávim s mojimi hasičkami (či už z tímu alebo so spolužiačkami) svoj voľný čas. Nie je podstatné zvíťaziť, dôležité je sa zúčastniť, zabaviť sa, byť v dobrom kolektívne a prežiť príjemné dni plné zábavy, nadšenia, radosti…

Nikola Kumpanová

Líbí se Vám právě Nikola? Tak neváhejte a pošlete jí hlas!

MISS hasička – soutěžící č. 2 – Petra Poučová

Jmenuji se Petra Poučová a pocházím z malé vesnice Nová Hradečná na Olomoucku. Je mi 20 let, vystudovala jsem střední školu veřejnoprávní v Prostějově a nyní nastupuji na fakultu tělesné výchovy, obor ochrana obyvatelstva a v budoucnu bych chtěla pracovat u záchranných složek.

Členkou SDH Nová Hradečná jsem od 9 let a v současné době zastupuji post proudařky a strojnice. Mezi naše největší úspěchy patří vítězství v seriálu Tohatsu Fire Cup v roce 2013 a 2014. Náš sbor také významně přispěl k vítězství Obce roku 2014.

Mým největším koníčkem je sport, ráda běhám a chodím po horách. Mezi další záliby patří cestovaní, vaření a v neposlední řadě hasiči, kde mám ty nejlepší kamarády, na které se mohu kdykoliv spolehnout.

Petra Poučová

Líbí se Vám právě Petra? Tak neváhejte a pošlete jí hlas!

Hasič roku – soutěžící č. 1 – Pavel Andráško

Ahoj, je mi 25 let a žiji ve Stanislavicích, jež jsou místní částí města Český Těšín. Značnou část života jsem však strávil v nedaleké Karviné. Od střední školy jsem věděl, že bych byl v budoucnu rád součástí některé ze záchranných složek.

Po ukončení gymnázia jsem tedy zamířil na 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, která však byla nad moje síly a utvrdila mne v tom, že bych se měl vydat spíše cestou technického zaměření a Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu na Vysoké škole báňské byla v tomto ohledu pro změnu ideální.

V současné době mám hotový bakalářský titul a rád bych pokračoval i v navazujícím studiu.

Během studia mi byla umožněna praxe u HZS Moravskoslezského kraje a díky ní jsem byl rozhodnutý, že tuto práci chci vykonávat i v budoucnu, což se mi splnilo a nyní zde pracuji již ve služebním poměru.

Jelikož jsem byl od mala směrován rodiči ke sportu, zůstávám mu věrný i dnes. Nejraději plavu, jezdím na kole, chodím po horách, běhám extrémní závody nebo si čas od času zahraji s kamarády fotbálek či florbal.

Přes víkendy objíždíme s týmem SDH Stanislavice nejrůznější soutěže v požárním útoku. Taktéž jsem se v nedávné době dostal k soutěžím TFA, které mne velice baví.

Pavel Andráško

Líbí se Vám právě Pavel? Tak neváhejte a pošlete mu hlas!

Sdílet
Seriál: MISS hasička