Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský záchranný sbor ČR zajišťuje přepravu občanů, kteří uvízli na evropských letištích

Hasičský záchranný sbor ČR zajišťuje pro Ministerstvo zahraničních věcí ČR přepravu našich občanů, kteří uvízli na evropských letištích z důvodu karanténních opatření.

Dnes, v jednu hodinu ráno dorazil autobus od Záchranného útvaru HZS ČR na letiště ve Vídni, odkud již přivezl české občany do Brna, další dva autobusy vyrazí stejnou trasou do Vídně dnes večer, odkud kolem 21 hodin přepraví naše občany opět do Brna.

Jeden autobus který poskytl HZS Středočeského kraje vyrazil dnes v 6 ráno na letiště do Mnichova, příjezd by měl být ve 12:30. Odtud přepraví občany do Plzně. Druhý autobus by měl do Mnichova vyrazit ještě dnes odpoledne a měl by být na místě ve 21 hodin, opět by přepravoval občany do Plzně.

Přečtěte siVIDEO: Představujeme autobus Irisbus Crossway, nový přírůstek do techniky HZS krajů

Další autobus, který má na starosti HZS Libereckého kraje vyráží ve 12 hodin na letiště Frankfurt, kam by měl dorazit ve 21:30 a přiveze naše občany do Prahy.

Všechny cesty jsou samozřejmě realizovány, ve spolupráci s krajskými hygienickými stanicemi, za přísných hygienických opatření tak, aby byla minimalizována možnost dalšího přenosu nákazy.

Evakuační autobus HZS Ústeckého kraje, umístěný na stanici v Lounech, byl 17. března odpoledne vyslán na letiště do Berlína pro dopravu českých občanů do vlasti.

Nicole Studená
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19