Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PYROS 2013 byl pro mnohé zklamání co se velikosti týče, přesto nabídl pár zajímavých novinek

Letošní ročník mezinárodního veletrhu PYROS 2013 právě skončil. Nabízíme vám ohlédnutí a průřez veletrhem, který byl zatím co do ukázek, počtu vystavovatelů a novinek tím nejslabším v historii.

Dräger v obležení návštěvníků
Asi nejvíce plno bylo na stánku firmy DRÄGER, která již v minulosti avizovala, že na veletrhu PYROS představí své nové přilby. Mimo celou škálu těchto povedených zásahových přileb byla představena i stříbrná varianta, která má veškeré certifikace.

Představení všech novinek shrnuje ve videu zástupce Drägera Pavel Hroch


Holík s novým logem a novou kolekcí
Firma HOLÍK se jako jediný zástupce českých firem prezentovala na veletrhu China Fire. I v Brně představila nové logo a zcela novou, velmi povedenou a profesionální kolekci zásahových i pracovních rukavic. Na stánku firmy HOLÍK bylo také živo. Mimo odbornou část pojala firma veletrh i společensky a ve velmi přátelském duchu.

Novou kolekci a použití nových materiálů shrnuje zástupce firmy HOLÍK v krátkém videu.


Stejně jako Dräger ukázala novou přilbu i společnost MSA/Auer, kterou zde zastupovala společnost EUROFIRE. O obou dvou jsme přinesli informaci v podobě tohoto článku. Úplnou novinkou pak byla kolekce německého výrobce přileb firmy CASCO.

GUMOTEX a jeho show s kostlivcem
Ani na stánku firmy GUMOTEX jste se rozhodně nenudili. Firma pojala svou prezentaci velmi kreativně a ukázala svůj dekontaminační komplet velmi zajímavě. Na stánku byly vidět i současné modely produktů.

Video zachycuje kreativní prezentaci dekontaminace tak, jak jí vnímá GUMOTEX

Venkovní plocha
Na letošním PYROSu byla venkovní plocha vyplněna prakticky jen kontejnerem pro ukázku thermomana od firmy DUPONT, který sem přivezla firma DEVA. Ta se prezentovala novým zásahovým oblekem k 20 letému výročí založení firmy. Za prosklenou zdí návštěvníci mohli vidět test, při kterém se vystavuje zásahový oblek vysokým teplotám. Prezentovala se zde také firma Dekonta.

Bez techniky by byl pavilon Z prázdný
Techniky bylo v Brně k vidění spíše méně. Nejvíce zaujala „sedmičková TATRA“ od polského nástavbaře Wawrzazsek a také nová kabina pro mužstvo na podvozku TATRA Phoenix. Zaujal nás také zdravotnický automobil pro přepravu a ošetření nemocných či zraněných osob. Tento zajímavý koncept ukázala firma Wawrzazsek.


Letošní ročník veletrhu PYROS byl co do návštěvnosti srovnatelný s tím minulým. Firem, které se zde prezentovaly, však bylo znatelně méně, než před dvěma lety. Nebýt nástavbařů THT Polička a WISS Czech (Warzazsek), kteří vyplnili vnitřní prostor půdorysně kruhové haly Z, byla by středová část veletrhu zcela prázdná.

Z pohledu návštěvníka mohl být letošní PYROS zklamáním. Malou náplastí mohl být souběžně konaný vojenský veletrh IDET.

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS