Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěže Miss Hasička a Hasič roku jsou po roce zpátky a v novém, moderátorem bude opět Libor Bouček

Po roční přestávce byl prvního dubna vyhlášen již pátý ročník oblíbené soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko a třetí ročník Hasiče roku 2015. Pořadatelé si pro letošní soutěžící připravili mnoho novinek.

Kromě atraktivních cen, nevšedních zážitků, zajímavých setkání a štědrých finančních darů, které vítězné dívky a muži získají pro své hasičské sbory, pro ně připravili i zcela novou mužskou kategorii FERNET STOCK Hasič, která bude hledat mezi hasiči „hrdinu všedních dnů“ a vyhlásili i skupinovou soutěž, určenou přímo pro samotná SDH.

Díky zapojení do ekologického projektu Recyklujte s MISS HASIČKOU pomůžou soutěžící sbory jak našemu životnímu prostředí, ty nejaktivnější díky lákavým finančním výhrám i své sborové pokladně.

Slavnostní vyhlášení vítězných SDH proběhne společně s volbou nejkrásnější československé Hasičky, nej Hasiče roku a FERNET STOCK hrdiny v sobotu 31. října 2015 v Praze, v TOP HOTELU Praha. Moderátorem soutěže bude jako již tradičně Libor Bouček.

Letošní 1. duben se nesl ve znamení slavnostního vyhlášení již pátého ročníku unikátní soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2015. Po roční přestávce se soutěž vrací nabitá novinkami vdramaturgii soutěžních disciplín, tak i se zcela novými kategoriemi jako takovými.

Na podporu ekologického smýšlení obyvatel vznikl projekt Recyklujte s Miss Hasičkou, určený pro všechna SDH, která jsou aktivní ve sběru vysloužilého elektrozařízení. Tato skupinová soutěž potrvá od 1. dubna do 30. září, a tři nejaktivnější SDH získají štědré finanční dary. Slavnostní vyhlášení nejvýkonnějších SDH proběhne na finálovém galavečeru Miss Hasička ČS 2015.

Samotná soutěž Miss Hasička ČeskoSlovensko je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku 17 až 30 let, které jsou členkami v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků apod.

Dobrovolné hasičky musí mít toto členství platné minimálně 12 měsíců, profesionální hasičky musí být držitelkami průkazu HZS ČR. V letošním ročníku se ve finále utká osm finalistek.

Soutěž Hasič roku se letos uskuteční již po třetí, ale vůbec poprvé bude letos vyhlášena zcela nová kategorie FERNET STOCK Hasič, která hledá mezi českými hasiči hrdinu všedních dnů: „Přihlaste svého favorita. Za to, jaký je dobrý parťák. Za to, jak tvrdě maká při zásazích. Nebo za to, jak se skvěle chová ke kolegům v jednotce. Právě tyto – pro někoho možná drobnosti a snad i samozřejmosti – chceme ocenit.

vysvětluje manažerka soutěže Iva Crkalová

Kromě titulu je ve hře také 15 000 Kč pro celou jednotku a podpora značky Fernet Stock na celý rok.

Do této kategorie se mohou stejně jako do hlavní soutěže Hasič roku hlásit jak dobrovolní, tak i profesionální hasiči ve věku 21 až 40 let, kteří splňují stejné podmínky, jako mají jejich ženské soutěžící kolegyně.

Cílem organizátorů je prostřednictvím soutěže zvýšit atraktivitu a povědomí o činnostech SDH v obcích a krajích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou produktivní hasičskou základnu nejen v České republice. Což se jí podle stále více rostoucí obliby proběhlých ročníků u veřejnosti i médií velmi úspěšně daří.

Dívky i muži se mohou přihlásit prostřednictvím zaslání přihlášky, uveřejněné na stránkách soutěže, a to nejpozději do 23. května 2015, kdy bude registrace všech přihlášek ukončena. 13. června pak bude následovat pražský neveřejný konkurz předvybraných semifinalistek a semifinalistů, kde zástupci pořadatele vyberou finálovou dvanáctku soutěžících – osm dívek a čtyři muže.

Více informací a přihlášky naleznete na:

Sdílet
Seriál: MISS hasička