Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plymovent: Profesionální odsávání výfukových zplodin z garáží na stanicích i zbrojnicích

Vážení hasiči, rádi bychom Vám představili společnost Plymovent. Základy společnosti nalezneme ve Švédsku a Holandsku, což samo o sobě zajišťuje vysoký standard a očekávaní dobré kvality. Odsávání a filtraci vzduchu se věnujeme již více jak 40 let.

V současné době stojí společnost na třech základních segmentech: odsávání škodlivin ze svařování, odsávání olejové mlhy a odsávání výfukových zplodin. Poslední pilíř je ten, kterému bychom rádi věnovali tento článek.

Odsávání výfukových zplodin dokážeme realizovat prakticky ze všech zasažených prostorů a na všechna běžně používaná vozidla. Hasičské speciály v tomto případě nejsou výjimkou.

Odsávání výfukových plynů je realizováno ve dvou úrovních.

Běžné, tzv. VEX, kdy odsáváme servisní dílny, garáže, stanice STK atd. Zde je nutné odsávací koncovky ručně nasadit na výfuk, obvykle manuálně spouštět ventilátor a po ukončení odsávání koncovku opět ručně z výfuku sejmout.

Druhá úroveň, tzv. FIRE, je přizpůsobená potřebám hasičů a záchranných složek, kdy je nutné s vozidlem okamžitě vyrazit. Tyto systémy jsou konstruovány tak, aby se sami spouštěly. V našem případě tedy stačí jen otočit klíčkem ve vozidle a systém se automaticky aktivuje.

Při každodenním testování techniky není nutné hledat v první řadě spouštěč ventilátoru, nemusíte si otevírat vrata garáže, není nutné jej párovat na systém vyhlášení poplachu, stačí jen nastartovat vozidlo!

Samozřejmostí je i automatické odpojení odsávací hubice od výfuku v prostoru výjezdových vrat. Nemusíte se tedy obávat, že by se systém například odpojil při pravidelném testování techniky. Odpojí se vždy tam kde má, tedy při výjezdu vozidla z garáže.

Řešit dokážeme výfuky jak vertikální – vedené nad vozidlo, tak horizontální – umístěné v horní nebo dolní části vozidla. Poradíme si i s výfukem umístěným pod vozidlem. Zákazníkům dokážeme nabídnou i případnou úpravu výfuku tak, aby bylo možné jej odsát a dýchat tak čistý vzduch v prostoru vaší hasičské stanice nebo zbrojnice.

Nemusíte tedy při výběru dodavatele odsávání řešit, kdo Vám výfuky upraví! K úpravám výfuků používáme nerezovou ocel, není tedy nutné se obávat, že by úpravou výfuková soustava ztratila na kvalitě a odolnosti.

Naše společnost má ke každému řešení individuální přístup. Uvědomujeme si, že jednotka sboru dobrovolných hasičů má jiné možnosti nežli Hasičský záchranný sbor financovaný státem.

Jsme tedy připraveni Vám kvalitně realizovat jak jedno stání, tak novou hasičskou stanici s dvaceti vozidly. Vždy získáte produkt šitý přesně na míru Vaší hasičské stanice a Vašim jedinečným vozidlům.

Pokud se obáváte, že jsou pro Vás systémy odsávání výfukových plynů nedostupné, vyžádejte si od nás zdarma nezávaznou kalkulaci pro Vaši hasičskou stanici nebo zbrojnici. Věříme, že jako již mnozí, budete cenou příjemně překvapeni.

Navštívíme Vás přímo na Vaší hasičské stanici, bavit se budeme o konkrétním provedení jak pro Vaše vozidlo, tak pro Váš objekt.

Nikdo Vás neodbude jedním emailem s universálním řešením. Dokážeme poradit jak řeší odsávání Vaši kolegové na jiných stanicích, posoudit umístění odsávacích systémů do malých prostorů, vyřešit problém s úpravou výfuku tak, aby bylo možné jej bezpečně a efektivně odsávat.

Nezapomínejte, že vystavování vlivu výfukových plynů může znamenat vážné zdravotní riziko. Neexistuje žádná bezpečná úroveň hladiny výfukových plynů, vždy se jedná o rizikový faktor. Prahová mez je tedy vždy nejnižší možná.

V Plymoventu víme, jak nebezpečné je se výfukovým plynům vystavovat, a proto Vám rádi pomůžeme s jejich co možná nejefektivnějším odstraněním.

komerční prezentace
www.plymovent.cz
info@plymovent.cz
+420 778 762 259
Sdílet
Seriál: Firma Plymovent