Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plymovent: Odsávání výfukových zplodin v garáži jde zvládnout i bez hadic, pomůže bezobslužná automatická odsávací dráha VSR

Vážení hasiči, dovolte nám představit bezobslužnou horizontální odsávací dráhu VSR. Tato varianta odsávání je s lehkou úpravou výfukového potrubí použitelná pro většinu vozidel s horním výfukem – a to i pro horní výfuk za kabinou do boku, jakým bývá běžně vybavená Tatra Terrno nebo Terra.

Jednoduchou úpravou posledního výfukového prvku získáme možnost tato vozidla odsávat pomocí odsávací dráhy VSR. Při úpravě je nutné koncový prvek výfuku narovnat do vertikální polohy a jeho konec osadit speciálním adaptérem, který přesně pasuje do odsávací dráhy.

Tento adaptér je volen v závislosti na průměru výfukové trubky a je pečlivě profilován tak, aby nijak nesnižoval průtok výfukových zplodin.

Upravený výfuk pro systém VSR, Tatra Terrno

Tyto jednoduché úpravy výfuků vozidel jsme v případě zájmu schopni zajistit. Nemusíte tedy při výběru dodavatele odsávání řešit, kdo Vám výfuky upraví!

K úpravám výfuků používáme nerezovou ocel, není tedy nutné se obávat, že by úpravou výfuková soustava ztratila na kvalitě a odolnosti.

Systém VSR umožní odsávat vozidla zcela bezobslužně – a to jak při výjezdu ze stání, tak při jeho zagarážování. Časté dotazy a obavy strojníků plynou z takzvaného „trefení“ odsávací dráhy při parkovaní vozidel. Nicméně tyto obavy jsou zcela zbytečné.

Dráha je zavěšena posuvně a má možnost následovat výfukový adaptér o 30 cm jak na levou tak na pravou stranu. Navíc je vybavená velkým nájezdovým polem ve tvaru písmene V.

Je tedy pravděpodobnější, že řidič netrefí dveře garáže, než že by netrefil odsávací dráhu při zagarážování vozidla. Dráha si jednoduše výfuk najde vždy sama.

Nájezdové pole tvaru písmene V, odsávací dráha VSR

Velkou výhodou celého systému je opět jeho zcela automatické spouštění. Díky tlakovým čidlům stačí jen nastartovat motor. Odsávání je navíc naprosto autonomní a není nutné jej párovat na systém vyhlášení poplachu nebo otevírání vrat.

Samozřejmě disponuje nastavitelnou délkou doběhu. Tyto jeho vlastnosti opět nahrávají výsledné ceně celého systému, kdy není nutná jeho další implementace. Horizontální odsávací dráha VSR je díky své bezobslužnosti a dlouhé životnosti prodejním bestselerem společnosti PLYMOVENT.


Pokud se obáváte, že jsou pro Vás systémy odsávání výfukových plynů nedostupné, vyžádejte si od nás zdarma nezávaznou kalkulaci pro Vaši hasičskou stanici nebo zbrojnici.

Pokud řešíte opravu stávající nebo projekt nové hasičské stanice i v této fázi jsme Vám připraveni zdarma poskytnout konzultaci a pomoct s projektem odsávání výfukových zplodin. Věříme, že jako již mnozí, budete cenou příjemně překvapeni.

Navštívíme Vás přímo na Vaší hasičské stanici, bavit se budeme o konkrétním provedení jak pro Vaše vozidlo, tak pro Váš objekt.

Nezapomínejte, že vystavování vlivu výfukových plynů může znamenat vážné zdravotní riziko. Neexistuje žádná bezpečná úroveň hladiny výfukových plynů, vždy se jedná o rizikový faktor. Prahová mez je tedy vždy nejnižší možná.

V Plymoventu víme, jak nebezpečné je se výfukovým plynům vystavovat, a proto Vám rádi pomůžeme s jejich co možná nejefektivnějším odstraněním.

www.plymovent.cz
info@plymovent.cz
+420 778 762 259
Sdílet
Seriál: Firma Plymovent