Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plymovent nabízí pro svůj systém odsávání zplodin automatické spouštění po nastartování vozidla

Zásadní otázkou při návrhu a realizaci odsávacího systému je, jak jej budeme používat a spouštět. Nabízí se několik řešení, například manuální spouštění. To však při vyhlášení poplachu není vždy optimální. Jednoduše na to není čas a prostor, proto se tato řešení uplatní více méně jen při pravidelném testování techniky.

Další zažitou varintou je spuštění odsávání při vyhlášení poplachu. Ano, v takovém případě opravdu technika vyjíždí k zásahu a spuštění ovládání je na místě. Nicméně při pravidelném testování techniky, opět musí odsávací systém hasiči aktivovat manuálně.

V praxi jsou také systémy aktivovány otevřením garážových vrat a spoustou dalších, obvykle né vždy dokonalých řešení.

Co takhle aktivovat systém odsávání výfukových zplodin jen pouhým otočením klíčku ve vozidle?

Ano, toto přesně umí systém Plymovent. Jednou z jeho největších předností a výhod je zcela automatické spuštění.

Přečtěte siPlymovent: Odsávání výfukových zplodin, hadicové systémy s magnetickou koncovkou SBTM

Automatická spouštěcí jednotka PCU-1000 je navržena tak, aby byla maximálně jednoduchá pro obsluhu a zároveň dostatečně sofistikovaná, aby celý proces odsávání řídila sama, bez nutnosti implementace na jakýkoliv další systém.

Díky tomu je odsávání naprosto autonomní. Není nutné jej párovat na ostatní systémy hasičských stanic. Odpadá nutnost implementace další společností, řešení průniku výstupů mezi dodavatelem odsávání a dodavatelem informačních nebo poplachových systémů atd.

Nehrozí, že si objednáte odsávací systém a poté ještě uhradíte desítky tisíc za jeho začlenění do hasičské stanice a bezporuchové používání. Od nás dostáváte funkční celek, který pracuje naprosto samostatně a na 100%.

Řídící jednotka je samostatná díky tlakovým čidlům, která se umisťují do odsávacího potrubí. Jakmile čidlo zaregistruje změnu tlaku v potrubí, předá pokyn řídící jednotce a ta aktivuje odsávací ventilátor.

Přečtěte siPlymovent: Profesionální odsávání výfukových zplodin z garáží na stanicích i zbrojnicích

Citlivost čidel je nastavitelná. Obvykle jsou schopna zareagovat na změnu tlaku způsobenou kompresí motoru již při jeho startování, ještě před naskočením! Každá jednotka má navíc nastavitelný doběh.

Je tedy vždy zaručeno, že všechny nebezpečné spaliny opustí výfukové potrubí a v garážích bude jen čistý vzduch.

Jednotka PCU – 1000

Co se samotného ovládání jednotky týče, má jen tři uživatelské režimy.

AUTO – jednotka je aktivní a čeká na nastartování vozidel OFF – jednotka je vypnutá ON – odsávání je aktivní

Praxe je taková, že se při předání odsávacího systému nastaví jednotka do režimu AUTO a v tom zůstává po celou dobu své životnosti. Hasiči se tak o nic nemusí starat.

Řízení odsávání společnosti Plymovent však není jen automatické spouštění. Dokážeme ovládat i regulační klapky, pokud má systém více odsávacích větví tak, aby se odsávalo vždy tam kde je potřeba.

Na speciální přání zákazníka, dokážeme odsávání výfukových plynů aktivovat i dálkově ovladačem ve vozidle nebo přívěsným ovladačem na klíče. Stejný systém jako je centrální zamykání na Vašem osobním autě. Vše je pro Vás jako pro uživatele vždy co možná nejjednodušší a nejúčinnější.

Pokud se obáváte, že jsou pro Vás systémy odsávání výfukových plynů nedostupné, vyžádejte si od nás zdarma nezávaznou kalkulaci pro Vaši hasičskou stanici nebo zbrojnici. Pokud řešíte opravu stávající, nebo projekt nové hasičské stanice i v této fázi jsme Vám připraveni zdarma poskytnout konzultaci a pomoct s projektem odsávání výfukových zplodin. Věříme, že jako již mnozí, budete cenou příjemně překvapeni.

Navštívíme Vás přímo na Vaší hasičské stanici, bavit se budeme o konkrétním provedení jak pro Vaše vozidlo, tak pro Váš objekt.

Nezapomínejte, že vystavování vlivu výfukových plynů může znamenat vážné zdravotní riziko. Neexistuje žádná bezpečná úroveň hladiny výfukových plynů, vždy se jedná o rizikový faktor. Prahová mez je tedy vždy nejnižší možná.

V Plymoventu víme, jak nebezpečné je se výfukovým plynům vystavovat, a proto Vám rádi pomůžeme s jejich co možná nejefektivnějším odstraněním.

Sdílet
Seriál: Firma Plymovent